Kursus i Flowanalyse med VSM og swimlane

ENDAGSKURSUS i Flowanalyse med VSM og swimlane

Lær at optimere processer og find spild med værdistrømsanalyse

Dette intensive endagskursus giver dig den grundlæggende forståelse af og baggrunden for brugen af værdistrømsanalyser. Kursets målgruppe er personer der arbejder i administration, produktion eller logistik.


VSM-kurset er organiseret som et endagskursus, der veksler mellem undervisning, diskussion og praktiske øvelser. På kursuset vil formålet og fordelene ved Flowanalyse bliver behandlet, samt det vil blive arbejdet på medbragte cases. Der er derfor gode muligheder for at lære om VSM og Swimlane, via dine egne hverdagsprocesser. Kursuset ligger op til, at du kommer hjem med ny værktøjer og en optegnet proces, hvor du allerede vil have fundet forbedringsmuligheder på.


Kursets indhold

Du lærer om metodeapparatet bag både VSM og swimlane og at se spild i processer. Du får praktisk erfaring med værktøjerne og vil derefter kunne anvende disse i egen organisation.


At nedbryde silotænkning på tværs af afdelinger og tænke i helheder på tværs af afdelinger og organisationen. Der vil bliver trænet i konkret anvendelse af VSM og Swimlane, i et sprog som du forstår og i evt. processer du allerede kender, hvilket vil give dig mest mulig læring.


Kursusdag

Der lægges op til, at du kan medbringe egne cases fra hverdagen, som du vil arbejde på i løbet af dagen.


Kurset veksler mellem gennemgang af teori, processer og værktøjer samt indlagte øvelser, der fokuserer på den praktiske proces i forbindelse med at foretage en værdistrømsanalyse. Gennem en række øvelser bliver du i stand til at anvende værktøjet i din egen virksomhed. På dagen arbejdes der med følgende elementer:


  • Forståelse af værdistrømsanalyse
  • Ansvar for værdistrømme
  • Lær at facilitere værdistrømsanalyser
  • Lær at se spild og optimere ved hjælp af værdistrømsanalyse
  • Udvikling af den fremtidige værdistrøm og Lean flow
  • Praktisk øvelse i design af den optimerede fremtidige værdistrøm
  • Introduktion til værktøjerne 5S, SMED, PDCA og A3

Dit udbytte af kurset:

Efter kurset vil du have nye værktøjer og ny indsigt, der gør dig klar til at gå i gang med forbedringsprojekter i din egen organisation. Værdistrømsanalysen giver dig et konkret værktøj, som du kan bruge til at skabe flow i jeres opgaver. Du vil have modtaget konkrete eksempler på, hvordan andre har optimeret deres produktion ved hjælp af værdistrømsanalyser.


Skulle du senere have interesse i yderligere uddannelse har du mulighed for at supplere kurset. Du kan således deltage i yderligere fire dages undervisning med fokus på Performance Management, Kaizen, Standardiseret Arbejde, 5S samt Lean Ledelse for derved at blive certificeret som Lean Manager.
Praktiske oplysninger

Varighed:

1 dag


Pris:

4500 DKK pr. deltager


Sted:

København: Aalborg Universitet København, Sydhavnen

Aarhus: Hotel Marselis


Tidspunkt:

Undervisningen foregår fra kl. 9:00 til 16:00.